Zitzak

Een zitzak is geen stoel in de strikte betekenis, maar wordt wel vaak als zodanig gebruikt. Een zitzak is een meubelstuk dat in principe bestaat uit een grote zak waar iemand comfortabel in kan gaan zitten of liggen. Het lijkt een beetje op een uitvergrote poef, waarbij het comfort de boventoon voert. De constructie ervan is dan ook uitermate simpel te noemen. Het is een grote stoffen zak die wordt opgevuld met een bepaald vullingmateriaal waarin vervolgens je heerlijk onderuit kan zakken omdat hij zich vormt naar je lichaam.

 
Het grote voordeel is dat zitzakken zich naar het lichaam zullen vormen en daarmee een comfortabele zit bieden. Een zitzak wordt van oudsher vaak gevuld met zaagsel maar tegenwoordig met korrels van kunststof (bijv. piepschuim). Beide materialen hebben de eigenschap zich gemakkelijk te voegen naar het gewicht wat er op de zak wordt uitgeoefend waardoor er een goed passende zit wordt gecreëerd waar comfortabel in gezeten kan worden. Bovendien passen deze materialen zich eenvoudig aan aan je lichaamstemperatuur.
 
De flexibele zit brengt echter ook een paar nadelen met zich mee. Zo wordt er in het algemeen veel geklaagd over de ondersteuning van de rug of, beter, het gebrek hieraan. Zitzakken hebben geen rugleuning waardoor er in principe in de zak gelegen wordt, in plaats van gezeten. Daarnaast kan de zitzak geluid maken wanneer de zitpositie veranderd wordt. Dit wordt door sommige mensen als erg hinderlijk ervaren.
 
De historie van de zitzak gaat terug tot in 1968, toen de eerste zitzak door Zanotto in Milaan werd geproduceerd. Het meubelstuk werd gedoopt als ‘Sacco’ en de zitzak was geboren. Destijds was de zitzak vooral populair vanwege de huiselijke mode die op dat moment door veel mensen gevolgd werd.
 
Aan het begin van deze eeuw werd de zitzak opnieuw erg populair vanwege de ‘relaxte’ uitstraling die de zak biedt. Hierdoor is het mogelijk op zitzakken te ‘loungen’, iets wat vooral onder jongeren erg veel gedaan werd in die periode. Vooral het merk Fatboy is bekend geworden van zijn zitzakken in veel verschillende uitvoeringen en van hoge kwaliteit.

 

Pedicure

 De beste pedicure in Deventer en omstreken. Laat uw voeten behandelen bij pedicure Voetzorg Deventer.