Wipstoel

wipstoeltjeEen wipstoel is vooral bedoeld om uw baby tot rust te laten komen. Toch biedt een goede wipstoel meer voordelen dan het in slaap laten vallen van uw baby. Zo is een wipstoeltje bijvoorbeeld ook erg goed voor de fysieke ontwikkeling van uw baby. Door uw kindje regelmatig,  in de wipstoel te leggen zal deze zich fysiek beter ontwikkelen. Het is daarbij natuurlijk wel van belang dat u de baby niet te lang in de wipstoel laat liggen. Zeker wanneer uw baby nog erg jong is mag u het kindje niet te lang in een gedwongen liggende positie leggen. Daarnaast kan een wipstoeltje aardig vermoeiend zijn voor uw kindje. Leg hem of haar er daarom nooit langer dan maximaal anderhalf uur in.
 

Soorten Wipstoel

 
Een wipstoeltje is als gezegd erg handig om uw baby tot rust te brengen. Daarnaast is het ook een ideale manier om uw kindje eten te geven of zelf even de deur open te doen, zonder dat u direct gevolg krijgt.
 
wipstoelTraditioneel zijn wipstoelen bedacht vanuit de gedachte dat het schommelen bij een baby tijdens het voeden rustgevend werkt. Hiervoor zijn wipstoeltjes ontwikkeld die door een baby zelf in beweging kunnen worden gezet. Een soort van schommelstoel voor kinderen.
 
 
De huidige generatie wipstoeltjes kan naast ‘wippen’ vaak ook kalmerend vibreren. Hierdoor zal uw baby nog sneller tot rust komen. Bovendien zijn aan deze moderne stoeltjes allerlei andere speeltjes en afleiding voor uw baby toegevoegd.
 
 
 

Veilig en comfortabel


Wanneer het gaat om uw baby is het van belang dat u zorgt voor een degelijke wipstoel, waar uw baby veilig plaats in kan nemen. Zo is het met name belangrijk dat de wipstoel stabiel is. Kies voor een wipstoeltje met een antislip laag en een basis die wijder is dan het zitje. Op deze manier kan uw baby onbezorgd in de wipstoel liggen.
 
De grootte van de wipstoelen dient gelijk te zijn aan de breedte van de baby. Dit klinkt logisch, maar een te brede wipstoel zorgt ervoor dat de baby gaat glijden terwijl een te kleine wipstoel geen ruimte biedt aan de armpjes. Daarnaast is een stevige, rechte rugleuning van belang en moeten de beentjes vrij zijn om lekker te kunnen trappelen.
Naast de stabiliteit is het voor de baby ook fijn om rond te kunnen kijken. In het begin zal de baby voornamelijk op de rug liggen, maar wanneer hij of zij meer controle krijgt over het hoofdje is het fijn om de baby rechter op te kunnen zetten, zodat het rond kan kijken. Zorg daarom voor een goed verstelmechanisme dat dit mogelijk maakt. Daarnaast zijn stevige, niet snijdende en zachte gordels van belang om de baby niet uit het wipstoeltje te laten vallen.
 
Als uw baby te groot wordt voor een wipstoel en het zelf zitten steeds beter gaat dan wordt het tijd om na te denken over een kinderstoel.

 

Pedicure

 De beste pedicure in Deventer en omstreken. Laat uw voeten behandelen bij pedicure Voetzorg Deventer.