Tuinstoel

Een tuinstoel is een haast onmisbaar meubelstuk in uw tuin. U kunt op uw tuinstoel genieten van het lekkere weer, een hapje eten of gezellig met uw vrienden of familie in de tuin zitten. Er zijn tuinstoelen beschikbaar in alle soorten en maten en daarmee in te passen in iedere tuin en bij ieder huis. Wat uw wensen ook zijn, er zal altijd een tuinstoel beschikbaar zijn die aan uw verwachtingen voldoet.
Voor een tuinstoel is met name het materiaal van belang. Dit bepaalt niet alleen de uitstraling van de stoel, maar door het juiste materiaal te kiezen zal de tuinstoel een lange levensduur hebben en blijft deze jarenlang mooi. Een tuinstoel is daarmee een goede investering die jarenlang mee zal gaan.
 

Houten tuinstoelen

 
houten tuinstoelVeel tuinstoelen zijn gemaakt van hout. Hout geeft een mooie natuurlijke uitstraling aan een stoel. Een goed houtsoort voor een tuinstoel is Teak. Teak houdt heeft als kenmerk dat het gemaakt is van loofhout, licht en buigzaam is. Daarnaast hebben Teak tuinstoelen het voordeel dat de houtsoort van zichzelf al vet bevat, waardoor de tuinstoel van zichzelf waterafstotend is. Hierdoor hoeft u de tuinstoel niet nog eens extra te lakken of te verven. Ook hardhout soorten en een houtsoort als red cedar hebben het voordeel dat ze duurzaam zijn in de elementen. Verven of lakken is natuurlijk wel mogelijk om andere houtsoorten waterafstotend te maken en deze zo ook in de tuin te kunnen gebruiken, toch worden deze minder toegepast. Houten tuinstoelen dient u wel netjes te onderhouden om ze mooi te houden. Tuinstoelen van Teak zullen bijvoorbeeld een grijze gloed krijgen wanneer ze een tijdje in de tuin staan, maar met een goed onderhoud met bijv. onderhoudsolie blijven de tuinstoelen het mooist. Een houten stoel die van oudsher veel in de tuin wordt toegepast is de schommelstoel.
 

Kunststof tuinstoelen

 
plastic stapelstoelU kunt ook kiezen voor een tuinstoel van kunststof. Het voordeel van deze tuinstoelen is dat ze vaker goedkoper zijn en minder onderhoud nodig hebben. Goedkope kunststof tuinstoelen zijn bijvoorbeeld de stapelstoelen, deze zijn vaak al voor een tientje of minder te koop, en erg handig voor feetjes. Ze bieden echter niet het comfort om lang op te zitten. Er zijn echter ook zeer luxe kunststof tuinstoelen. Kunststof tuinstoelen waren in het verleden vaak wit, tegenwoordig tref je ook steeds vaker andere kleuren zoals bijv. groen aan. Naast de uitstraling van de stoel heeft dit er ook mee te maken dat tuinstoelen tegenwoordig vaak van gerecycled kunststof worden gemaakt. Aangezien hierin al kleurstoffen zitten is het niet goed mogelijk om witte stoelen van gerecycled kunststof te maken.
 

Metalen tuinstoelen

 
metalen tuinstoelEr wordt tegenwoordig ook steeds vaker metaal toegepast in tuinstoelen. Het voordeel van metaal is dat het stevig, duurzaam en redelijk goedkoop is. Vaak wordt daarbij gekozen voor aluminium tuinstoelen omdat dit materiaal redelijk licht is en het voordeel heeft dat het weinig te lijden heeft van vocht. Overigens worden stoelen meestal niet helemaal van metaal gemaakt, maar wordt dit gecombineerd met hout of een ander materiaal.
 

Rieten tuinstoel

 
rieten tuinstoelEen materiaal dat van oudsher ook veel buiten wordt toegepast is riet of rotan. Ook dit materiaal heeft als voordeel dat het licht, stevig en ,mits goed behandeld, duurzaam is. Riet of rotan wordt ook vaak gecombineerd met hout of metaal. Tegenwoordig wordt er voor buiten overigens ook veel gebruik gemaakt van kunststof dat een rieten look heeft..Meer informatie over riet vindt u op onze pagina over rieten stoelen.
 

Ligstand of loungen


Sommige tuinstoelen kunnen worden omgevormd tot een ligstoel. Tuinstoelen die ook over een ligstand beschikken zijn doorgaans wat duurder in de aanschaf, maar ze zijn dan ook multifunctioneel. U kunt ze aan de ene kant gebruiken om mee aan tafel te zitten en om mee in de tuin te eten, maar u kunt ze dan tevens gebruiken om, bijvoorbeeld, mee in de zon te liggen. Daarnaast worden er in de tuin tegenwoordig vaak lounge stoelen gebruikt.

 

Pedicure

 De beste pedicure in Deventer en omstreken. Laat uw voeten behandelen bij pedicure Voetzorg Deventer.