Rieten stoel

Rieten StoelRieten stoelen zijn erg populair, vooral voor gebruik in de tuin of in een serre. De reden dat een rieten stoel zo populair is ligt een aantal voordelen dat een rieten stoel met zich meebrengt. Enkele belangrijke voordelen zijn:

·         Relatief licht
·         Zeer stevig
·         Natuurlijke uitstraling
·         Relatief goedkoop
 
rieten eetkamerstoelEen rieten stoel is relatief licht van gewicht, aangezien het riet zelf nauwelijks wat weegt. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te verplaatsen en te gebruiken als stoelen in de tuin of in de serre. Ondanks dat de rieten stoelen zo weinig wegen zijn ze toch erg stevig. Ze gaan hierdoor doorgaans erg lang mee en kunnen aardig wat hebben. Naast in de tuin word riet dan ook regelmatig toegepast als eetkamerstoelen en zelfs voor design stoelen.
 
De natuurlijke uitstraling van een rieten stoel in combinatie met de stevigheid en het lichte gewicht maakt ze tot een sierraad in bijna elke tuin of serre. Dit is dan ook precies de reden dat veel mensen kiezen voor een rieten tuinstoel, in plaats van een kunststof stoel.
 
Het riet van de rieten stoel kan daarnaast op allerlei verschillende manieren worden gevlochten waarmee het zitcomfort en het uiterlijk te optimaliseren is. En het beste van alles: de rieten stoel van hoge kwaliteit is voor iedereen betaalbaar, ook voor mensen die iets minder te besteden hebben.
 
rieten designstoelHet nadeel van een rieten stoel is dat deze doorgaans erg kwetsbaar is op een aantal belangrijke punten. Mocht het riet op deze punten kapot gaan dan kan langzaam de gehele rieten stoel ‘afbreken’. Het is dus belangrijk om goed te letten op de kwetsbare punten en hier voorzichtig mee om te gaan om zo lang van de stoel te kunnen genieten.
 
Als variant op de gewone rieten stoel valt er ook te kiezen voor een rotan stoel. De stengels van rotan zijn gevuld waardoor een rotan stoel iets zwaarder maar ook nog wat sterker is dan een gewone rieten stoel. Rotan stoelen zijn hiermee naast rieten stoelen een graag geziene gast in de tuin of in de serre waar een sterke, duurzame, maar lichte stoel nodig is.

 

Pedicure

 De beste pedicure in Deventer en omstreken. Laat uw voeten behandelen bij pedicure Voetzorg Deventer.