Massagestoel

Een massagestoel behoort niet bij veel mensen tot het standaard meubilair. Toch is het een verademing om in een massagestoel plaats te nemen en de aanschaf is voor liefhebbers van een massage zeker het overwegen waard.

Uiteraard zijn er allerlei massagestoelen beschikbaar, in verschillende prijsklassen. Net als bij veel andere producten geldt dat een massage stoel met meer functies ook duurder zal zijn in de aanschaf en dat een goedkope massagestoel minder biedt, zowel qua mogelijkheden als wat betreft degelijkheid. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed te kijken naar de mogelijkheden van de verschillende massage stoelen en het verwachte gebruik hiervan.

Zonder handen


De huidige generatie massagestoelen is in staat het werk van een professionele masseur op de massagetafel grotendeels uit handen te nemen. Met een massagestoel kunt u genieten van een heerlijke massage, zonder dat hier de handen van iemand bij nodig zijn. Anders dan bij een massagetafel kunt u ontspannen in de stoel gaan zitten en helemaal tot rust komen. De stoel verzorgt de complete massage en is daarom ook prima te gebruiken wanneer er verder even niemand thuis is. Om het juiste exemplaar tussen de beschikbare massagestoelen te vinden kunt u het best eerst kijken naar uw eigen wensen en zo een wensenprofiel samenstellen.
 

Mogelijkheden van Massagestoelen


Zoals gezegd zijn er massage stoelen beschikbaar in alle soorten en maten. U kunt de massagestoel zo geavanceerd kiezen als u zelf wil, maar dit zorgt er natuurlijk ook voor dat de massagestoel er niet goedkoper op wordt.
 
Vibraties: Algemene trillingen, meer geschikt voor oppervlakte massage.
 
Shiatsu: Een diepe drukpuntmassage. Het voelt als de duimen van een shiatsu masseur.

Kneed massage: Een intensieve massage met knedende bewegingen. Weldadig voor stijve en gespannen spieren. Met name in de onderrug en bovenop de schouders is deze techniek zeer effectief.

Compressie massage: Een drukkende massage. Het voelt aan alsof er met de handpalmen op de spieren wordt gedrukt.

Kloppen: Een kloppende massage. Deze techniek voelt aan alsof de masseur ritmisch met de vuist op de spieren klopt. Werkt goed op vermoeide spieren.

Rollen: De rollende bewegingen over de gehele lengte van de rug strekt de rugspieren en vermindert zo de spanning in deze spieren.

Hawaiiaanse massage: Deze massage heeft tot doel het lymfesysteem en de doorbloeding te stimuleren.

Voetreflex- en beenmassage: De speciale airbags in een aantal stoelen zorgen voor extra aandacht voor de voeten, kuiten en de benen. Door de sterke kneedbewegingen wordt de doorbloeding gestimuleerd en vocht afgedreven.
 

Een goedkope massagestoel is vaak beperkt in het aantal mogelijkheden. Een luxe massagestoel heeft vaak meer massagetechnieken en betere instelmogelijkheden. Indien u toch investeert in een stoel dan is dit zeker aan te raden. Om toch te besparen kunt u bijvoorbeeld kijken naar aanbiedingen. Maar ook op internet valt vaak redelijk wat te besparen, zodat u toch redelijk goedkoop aan een goede massagestoel kan komen. Het is wel aan te raden eerst in een echte winkel uit te proberen.

Pedicure

 De beste pedicure in Deventer en omstreken. Laat uw voeten behandelen bij pedicure Voetzorg Deventer.