Kinderstoel

Als je kind rechtop goed zelfstandig kan zitten is het tijd om een kinderstoel voor hem of haar te kopen. Tot een leeftijd van ongeveer drie jaar zal de stoel veel gebruikt worden. Het is dus een hele verstandige uitgave, waar je best wat in mag besteden. Je hebt verschillende soorten kinderstoelen.
 

Soorten kinderstoelen

 

Wie een kinderstoel voor zijn kroost gaat kopen, zal zien dat er veel verschillende soorten kinderstoelen te vinden zijn.
 
aanschuif kinderstoelDe aanschuifstoel. Dit kinderstoeltje kun je aanschuiven aan de eettafel zodat je kind gezellig mee kan eten met de rest van de familie.
 
 
 
 
kinderstoeltje met eetbladEen kinderstoeltje met eigen eetblad. Dit is handig, want je kind heeft dan een eigen ‘tafel’ waar het van kan eten. Bovendien kun je een kinderstoeltje met een eigen eetblad ook makkelijk op andere plekken gebruiken dan aan tafel. Bij veel stoelen kun je de keuze maken. Je kan dan het eetblad bevestigen als dat handig is, of verwijderen als je de kinderstoel aan tafel wil aanschuiven.
 
 
 
 
tripp trappWat dacht je van de meegroeistoel? Je kunt er de hoogtes van aanpassen, zodat je kind comfortabel blijft zitten ook als het wat ouder wordt. Een hele bekende meegroeistoel is bijvoorbeeld de Tripp Trapp kinderstoel van Stokke. Bovendien is het voor kleine kinderen die net kunnen zitten handig om een stoelverkleiner te kunnen gebruiken. Deze geeft wat extra steun zodat baby's makkelijk en eenvoudig kunnen leren zitten.
 
 
Er is ook een klapstoel. Dit is een handig kinderstoeltje dat je kunt inklappen en mee kunt nemen. Ook erg handig voor op reis is de kinderstoel waarmee je een gewone stoel kunt omtoveren tot een kinderstoeltje. Deze hang je aan de rugleuning van een gewone stoel.
 

Merken voor een kinderstoel

ikea kinderstoeltjeAls je op zoek gaat naar een kinderstoel, dan zijn er veel merken die je kunt kopen. Er zijn bekende merken, maar ook minder bekende merken. Je kunt kinderstoeltjes kopen van bijvoorbeeld Stokke (de hierboven genoemde Tripp Trapp kinderstoel), Geuther, Koelstra en Bloom. Maar ook Ikea heeft een heel bekend model kinderstoeltje. Kijk niet alleen naar het merk, maar ook zeker naar de kwaliteit. Is alles wel stevig en veilig voor je kind? Controleer alles goed en laat je zo nodig informeren door de verkoper in de winkel.
 

Veiligheid en het kinderstoeltje

Het belangrijkste aan een kinderstoel is echter niet het gemak, maar dat hij veilig is. De meeste ongelukken met kinderen en kinderstoelen komen omdat kinderen graag uit de stoel willen klimmen. Ze maken dan een behoorlijke smak, soms met ernstige gevolgen. Let er daarom altijd goed op of er een gordel aanwezig is, of dat deze kan worden bevestigd. Kijk ook goed of de gordel gemakkelijk dicht te maken is, maar dat het kind het niet zelf kan openen. Een goede gordel is niet alleen een heupgordel, maar ook een gordel bij het kruis. Anders kan het kind misschien uit de kinderstoel glijden. Controleer de gordel altijd goed in de winkel voordat je het kinderstoeltje koopt. Behalve de gordel zijn er ook andere belangrijke zaken die met veiligheid te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan de wieltjes bij de stoel. Kunnen die geblokkeerd worden? Heeft de stoel een voetensteuntje? Daarnaast is het belangerijk dat een kind niet door zich met de voetjes tegen de tafel af te zetten achterover kan duwen. Bij echte kinderstoelen is hier vaak goed op gelet, maar als je een hangstoel gebruikt waarmee je een gewone stoel ombouwt let hier dan goed op.

 
Andere soorten kinderstoeltjes
Je hebt de gewone kinderstoel, maar er is natuurlijk nog veel meer. Zo heb je bijvoorbeeld het autostoeltje. Met een autosoeltje kun je een kind veilig vervoeren in de auto. Tegenwoordig is een kinderzitje in de auto zelfs verplicht. Aan het autostoeltje hebben we een aparte pagina gewijd.  Je hebt ook het fietsstoeltje. Een kind kan dan voor- of achterop de fiets zitten in een veilig stoeltje.

 

Pedicure

 De beste pedicure in Deventer en omstreken. Laat uw voeten behandelen bij pedicure Voetzorg Deventer.