Hangstoelen

De hangstoel verdrijft langzaam de sofa van de eerste plek als het gaat om de ultieme plaats om lekker tot rust te komen. In een hangstoel kunt u heerlijk onderuit zakken en de wereld even helemaal aan u voorbij laten gaan. Pak er een goed boek bij of sluit gewoon even uw ogen; de hangstoel neemt u mee naar een wereld van rust en genot.

Hangstoel frameSamen met de hangmat is de hangstoel weer bezig aan een opmars. In de jaren zeventig was de hangstoel een graag geziene gast in de huiskamer, terwijl de populariteit in de jaren tachtig weer langzaamaan afnam. Op dit moment is de hangstoel bezig met een comeback en kiezen weer steeds meer mensen ervoor om een hangstoel in het interieur op te nemen. Hangstoelen zijn er in twee soorten. Zo kunt u een hangstoel ophangen aan, bijvoorbeeld, het plafond, maar kunt u ook een hangstoel kiezen die hangt aan een eigen frame. Zorg bij het ophangen aan het plafond wel dat de stoel voldoende stevig hangt. In moderne huizen is dit minder een probleem indien het plafond van beton is. In oudere huizen moet u zorgen dat de stoel aan een goed dragende balk is bevestigd.
 
Als u kiest voor een hangstoel aan het plafond zijn er ook weer allerlei vormen mogelijk, zoals een hangstoel in de vorm van een soort van mini veranda, de ‘low-beach’-stijl of in de zogeheten ‘c’-stijl. Op deze manier kunt u zelf kiezen welke uitstraling u met de hangstoelen wilt bereiken en deze goed inpassen in uw huidige interieur. Hiermee wordt de hangstoel niet alleen een plek om lekker bij te komen, maar is deze ook van toegevoegde waarde binnen uw woning.

 

Ruimte


Uiteraard nemen de verschillende types hang stoelen verschillende hoeveelheden ruimte in. Een hang stoel aan het plafond neemt relatief weinig ruimte in, aangezien alleen de hang stoel zelf in de kamer hangt. Een hangstoel met een eigen frame neemt meer ruimte in, omdat er doorgaans een flink frame nodig is om de hangstoelen stevig genoeg te maken. Let dus goed op de ruimte die de hangstoel in zal nemen wanneer u op zoek gaat naar een hang stoel voor in uw interieur.
 

Hangstoel Buiten

 

Naast een hangstoel in de woonkamer kiezen ook steeds meer mensen voor een hang stoel in de tuin. Het is natuurlijk ook een heerlijk tuinmeubel om in te genieten terwijl u in de tuin zit. Een hangstoel kunt u ophangen aan een stevige tak, of bijvoorbeeld het dak van een veranda. Het is een prima alternatief als de ruimte voor een hangmat ontbreekt. Met name de hangstoelen met een net zijn goed geschikt voor in de tuin. Deze hangstoelen zijn doorgaans beter bestand tegen de invloeden van het weer, dan een hangstoel gemaakt van doek.

 

Pedicure

 De beste pedicure in Deventer en omstreken. Laat uw voeten behandelen bij pedicure Voetzorg Deventer.