Fauteuil

Een fauteuil is ook wel een relaxte stoel welke meestal onderdeel uitmaakt van de zithoek in huis. Je kunt er heerlijk in zitten of hangen als je bijvoorbeeld naar de televisie kijkt. Er zijn verschillende soorten fauteuils te vinden en het is vooral een kwestie van smaak wat er bij jou hoort.
 
Oorsprong van Fauteuils
anitieke fauteuilDe oorsprong van de fauteuils is Frankrijk. Aan het begin van de achttiende eeuw waren de fauteuils stoelen met open armleuningen en een hoge rugleuning. De stoelen waren voornamelijk gebouwd van hout en hadden veelal houten ornamenten als versieringen. Deze versieringen werden vaak geverfd. Vaak had de fauteuil vroeger een sjiek uiterlijk. Tegenwoordig is de stoel een echte relaxstoel geworden en kun je hem vaak in allerlei standen verstellen. Er zijn ook nog steeds fauteuils te vinden zoals ze vroeger werden gemaakt.
 
Gispen stoelTegenwoordig worden er nog steeds meer traditionele fauteils gemaakt, zoals bijvoorbeeld de Chesterfield. Maar er worden ook heel moderne fauteuils gemaakt. De afgelopen decenia zijn er een aantal hele specifieke stijlen geweest. Zo is in de jaren dertig van de vorige eeuw de modernistische stijl ontstaan met als bekend voorbeeld de toepassing van het buisframe. De stoelen van Gispen zijn hier een bekend voorbeeld van. Maar ook had bijvoorbeeld de jaren zeventig een specifieke stijl waarbij vaak verchroomd metaal werd toegepast voor de poten en dragende delen.
moderne fauteuil
Tegenwoordig worden fauteuils vaak ontworpen met strake, blokkige lijnen. Ook is men tegenwoordig niet benauwd om frisse kleuren toe te passen. Zie hiernaast een mooi voorbeeld van een moderne fauteuil. Al worden de meer traditionele kleuren (bruin, donkerblauw...) en wit, zwart en grijstinten ook nog veel gebruikt
 
 
Fauteuils om te relaxen
Na een zware dag op het werk willen we niets liever dan ontspannend zitten. Lekker met de schoenen uit en het liefst onderuitgezakt. Dit kan heel goed met een fauteuil. Speciaal om te relaxen zijn de zogenaamde relax fauteuils welke je kan verstellen, zodat je er bijvoorbeeld rechtop in kunt zitten, of meer kunt hangen. Dit verstellen kan met de hand, bijvoorbeeld met een hendel of een draaischijf. Heel soms krijg je er ook een afstandsbediening bij waar je het verstellen mee kunt doen. Aan deze relaxfauteuils hebben we een aparte pagina gewijd.
 
Sommige fauteuils zijn heel geschikt voor mensen die slecht te been zijn. De stoel helpt je namelijk weer met opstaan. De zitting gaat dan een stuk omhoog en kantelt langzaam, zodat je makkelijker uit de stoel kunt. Je hebt zelfs fauteuils waar een massagefunctie in gebouwd zit. Deze kun je doorgaans met een afstandsbediening aanzetten. Er zijn vaak allerlei standen voor te vinden. Ook over deze massagestoelen hebben we een specifieke pagina gemaakt.
 
Accessoires bij de fauteuils
voetenbankjeFauteuils zijn heel erg handig voor het ontspannen, maar een optimaal relaxed gevoel krijg je niet alleen dankzij de stoel. Je kunt bijvoorbeeld een extra poef aanschaffen die bij de fauteuil kleurt. Je kunt dan met je benen op de poef steunen. Ook handig is een bijzettafeltje. Daar kun je dan bijvoorbeeld je drankje op plaatsen. Of wat dacht je van de afstandsbediening van de televisie? Zo heb je alles binnen handbereik en hoef je de stoel echt niet meer uit!
 
Fauteuil kopen
Een fauteuil kun je in vrijwel iedere woonzaak kopen. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Meestal zijn ze gemaakt van leer, maar je hebt ook fauteuils van stof. De relaxstoelen zijn in verschillende kleuren en designs te vinden, zodat er altijd wel iets bij je past. Als je de stoelen gaat uittesten in de winkel. Doe dit dan niet als je erg moe bent. Wanneer je moe bent, zal namelijk iedere stoel fijn zitten en loop je het risico een foute keuze te maken.

 

Pedicure

 De beste pedicure in Deventer en omstreken. Laat uw voeten behandelen bij pedicure Voetzorg Deventer.