Chesterfield stoel

Chesterfield stoelEen Chesterfield stoel staat voor een bepaald type stoel. Anders dan sommige winkels hun klanten willen doen laten geloven staat het niet voor een merk, maar voor de leren, nobele, Engelse stoel. Het is een luxe fauteuil waarin heerlijk gezeten kan worden, bijvoorbeeld tijdens het lezen van een goed boek of het bekijken van een mooie film.

 
De Chesterfield stoel werd in de 19e eeuw vooral gevonden in clubs waar mannen wilden ontspannen met een goede borrel en een sigaar in de mond. Aan het eind van de 19e eeuw werden Chesterfield stoelen populairder op kantoren en in woonkamers.
Naast het zitcomfort biedt een Chesterfield stoel een ietwat klassieke, elitaire uitstraling. Een Chesterfield stoel kan hiermee ook een pronkstuk op zich zijn binnen een woon- of huiskamer.
 
Deze uitstraling past goed bij de tijd en locatie waarin de stoel is ontworpen. De Chesterfield stoel werd zo’n 150 jaar geleden ontworpen. De klassieke Engelse afkomst zorgt voor de sterke uitstraling van Chesterfield stoelen. Dit betekent echter niet dat alle Chesterfield stoelen nog altijd in Engeland worden geproduceerd. Ook Nederlandse producenten brengen Chesterfield stoelen op de markt aangezien dit door hen wordt gezien als een type stoel en niet als een merk. Bovendien zijn er tegenwoordig iets modernere vormen.
 
Chesterfield staat voor een algehele stijl binnen de meubelen, afkomstig uit Engeland. De Chesterfield stoel is hier een onderdeel van en kan daarom het best worden gecombineerd met overeenkomstige meubelstukken uit dezelfde stijl. Op deze manier kan er een typisch Engelse stijl worden gecreëerd die een hoge mate van comfort met zich meebrengt. Een Chesterfield stoel straalt klasse en comfort uit en dat alles tegen een relatief betaalbare prijs waardoor deze voor veel mensen betaalbaar is. Dit in tegenstelling tot hoe het ooit allemaal begon. De Chesterfield stoel was toentertijd een stoel voor de welgestelde man en werd standaard uitgevoerd in donkerbruin leer.

 

Pedicure

 De beste pedicure in Deventer en omstreken. Laat uw voeten behandelen bij pedicure Voetzorg Deventer.