Bureaustoel instellen

Om RSI te voorkomen is het belangerijk dat een bureaustoel is afgestemd op de gebruiker. Dat wil zeggen dat de stoel zo ingesteld moet kunnen worden dat degene die erop werkt een optimale houding aan kan nemen. Niet iedere bureaustoel is daarbij voor iedereen geschikt. Met name voor lange of kleine mensen zal niet iedere bureaustoel geschikt zijn.

Van een bureaustoel moet in ieder geval een aantal zaken instelbaar zijn:

  • De hoogte van het zitvlak;
  • De diepte van het zitvlak;
  • De hoogte van de armsteunen;

Daarnaast is het wenselijk dat ook de rugleuning in hoogte verstelbaar is. Dit is met name nodig om de rug goed steun te kunnen bieden.

Bureaustoel instellenKlik het plaatje hiernaast open voor de optimale houding op een bureaustoel. Enkele zaken om daarbij op te letten:

  • Zowel het onderbeen met het bovenbeen als het bovenbeen met de rug moeten een hoek van ongeveer 90 graden maken;
  • Ook de elleboog moet een hoek van ongeveer 90 graden maken, waarbij de onderarmen door de armsteunen van de bureaustoel en de polsen door het bureau ondersteund worden;
  • Zorg dat  in deze houding de onderbenen zo volledig mogelijk door de zitting van de bureaustoel worden ondersteund, waarbij er ongeveer een vuistbreedte ruimte tussen zitvlak en knieholte overblijft;
  • Afstand van hoofd tot monitor minimaal 50 centimeter.

Er zijn arbo experts welke een advies op maat kunnen geven. Op deze manier kan een eigen comfortabele werkplek worden gecreëerd en zullen er geen pijntjes of andere irritaties ontstaan. Het is hierbij voornamelijk van belang dat er armsteunen aan de bureaustoel zitten en ze in hoogte kunnen worden versteld om zo goed aan te sluiten bij de hoogte van het bureau zelf.

Pedicure

 De beste pedicure in Deventer en omstreken. Laat uw voeten behandelen bij pedicure Voetzorg Deventer.