Autostoeltjes

Met een autostoeltje kunt u uw baby of kindje op een veilige manier in de auto vervoeren. Een autostoel is zelfs verplicht voor baby's en kinderen tot en met 1.35 meter. Autostoeltjes zijn ingedeeld in verschillende categorieen:

Categorie 0 en 0+ zijn voor baby's tot 10 kilogram. In deze categorie zit bijvoorbeeld de overbekende Maxi Cosi en soortgelijke stoeltjes. Deze zijn bedoelt om achterstevoren te bevestigen.

autostoeltje groep II

Voor peuters en kleuters zijn autostoeltjes in categorie I II en III. Deze zijn voor kinderen van 9 tot 36 kilogram. Deze stoeltjes zorgen naast zijdelingse steun voor een hogere zit waardoor de autoriem niet over nek en buik maar over schouders en heupen lopen.

Veel autostoeltjes bevestigt u door middel van de driepuntsgordel waarvan alle voorzien zijn. Dit is de gangbare, veilige manier om uw kind te vervoeren. De huidige generatie autostoeltjes kunt u ook vaak bevestigen door middel van de Isofix bevestiging, waarmee het autostoeltje wordt verankerd met de carrosserie. Deze manier biedt nog meer veiligheid en gemak dan de traditionele opstelling. De Isofix bevestiging is echter niet aanwezig in elke auto. Zorg er bij de aankoop van een autostoeltje dan ook voor dat u op te hoogte bent van de beschikbare bevestigingsmethoden in uw auto.

U mag een kind in een autostoeltje overigens best op een voorstoel vervoeren. Wel is het dan zaak om de airbag uit te schakelen aangezien deze niet veilig is voor uw kind.
 
Hoewel de autostoeltjes natuurlijk zeer veilig zijn, is het geen plaats om uw baby of kind urenlang in de laten zitten. Probeer rekening te houden met een maximale reisduur van enkele uren, de baby kan zich namelijk amper bewegen in het stoeltje.
 

 

 

 

Kooptips autostoeltjes


Voor de aankoop van een autostoeltje zijn er een aantal tips. Zo is het van belang om te letten op het keurmerk dat de autostoeltjes moeten hebben (ECE 44/03 of 44/04). Dit keurmerk dient ook door middel van een sticker op het stoeltje te zijn aangebracht. Daarnaast is het belangrijk om een autostoeltje te kiezen dat goed past bij het gewicht van uw baby of kindje. Kijk ook goed naar de bekleding van het kinderstoeltje. Zorg dat deze afneembaar is waardoor u deze kunt wassen om het autostoeltje schoon te houden.
 

Verder kunt u het best goed uitkijken met tweedehands autostoeltjes. Zeker wanneer het om wat oudere exemplaren gaat is het goed om te bepalen wat het risico is dat het stoeltje eerder betrokken is geweest bij ongevallen of wellicht andere mankementen bevat. Koop in principe nooit tweedehands autostoeltjes die ouder zijn dan zes jaar. Wilt u een goedkoop auto kinderstoeltje kies dan eerder voor een aanbieding dan voor een tweedehands stoeltje.

 

 

Pedicure

 De beste pedicure in Deventer en omstreken. Laat uw voeten behandelen bij pedicure Voetzorg Deventer.