Autostoel

Om comfortabel in uw auto plaats te kunnen nemen dient u een goede autostoel aan te schaffen. Bovendien zijn goede autostoelen belangerijk voor uw veiligheid. Ook voor kinderen is het belangerijk om een goede autostoel te kiezen, daarover hebben we een aparte pagina gemaakt over autostoeltjes.

 
Om ervoor te zorgen dat iedereen goed kan zitten in een auto, hebben autostoelen de mogelijkheid om allerlei onderdelen te verstellen. Het is namelijk altijd lastig om een autostoel te ontwerpen waar zowel mensen van 1,60 meter als van een meter of twee comfortabel in kunnen zitten.
 

Autostoelen instellen

 
autostoelenVoor comfortabel en veilig rijden is het belangerijk om uw autostoel goed in te stellen. De belangrijkste aspecten van de zithouding zijn de positie van de ogen in het interieur,  het hielpunt, de ondersteuning van uw benen, de positie van uw schouders t.o.v. het stuur en de hoofdsteun.
 
Het oogpunt kiest u in principe zo dat u zowel stoplichten op hoogte, als de voorkant van de motorkap kunt zien. Op deze manier heeft u een goed overzicht en zult u voldoende zien om veilig met de auto op weg te kunnen.
 
Daarnaast is het van belang om er voor te zorgen dat u de auto goed kunt bedienen. Zorg dat u goed bij de pedalen kunt, zonder dat u zich hiervoor uit moet strekken, terwijl u uw bekken zo ver mogelijk achterin de autostoel zet.
 
Voor een comfortabele zit dient de afstand tussen de knieholte en de voorkant van de autostoel ongeveer 5 tot 10 centimeter te zijn (een vuistbreedte), terwijl uw bovenbeen rust op de zitting.
 
Verder dient u het stuur gemakkelijk vast te kunnen pakken, zonder uw schouders te verhogen. Hierbij is het belangrijk dat uw rug ongeveer een hoek van 90 graden maakt ten opzichte van uw bovenbenen. Ten slotte is het belangrijk om de hoofdsteun zo af te stellen dat deze niet meer dan 5 centimeter achter uw hoofd zit en de bovenkant ongeveer gelijk is aan de kruin(en) op uw achterhoofd.
 

Sport autostoelen versus reisstoelen


auto kuipstoelU kunt naast reguliere autostoelen, ook sport- of kuipstoelen aanschaffen. Waar gewone of reisstoelen meer zijn gericht op comfort tijdens lange ritten zijn sport of kuipstoelen bedoelt voor een maximale steun tijdens snel bochtenwerk. Houd hierbij wel rekening met de grootte van uw auto, want echte sportstoelen zijn doorgaans een stuk groter dan normale autostoelen, waardoor ze vaak niet passen in kleinere auto’s. Daarnaast hebben kuipstoelen vaak geen verstelbare rugleuning, hierdoor kan het voorkomen dat de achterbank niet meer te bereiken is en eventueel uw reguliere gordels niet langer te gebruiken zijn. Aan de andere kant bieden sportstoelen of kuipstoelen natuurlijk een zeer sportieve uitstraling, die menig auto een stoerdere look geven. Let bij de aankoop van sport- of kuipstoelen daarnaast ook op de bevestiging van de racegordels. Wanneer er geen montagepunten op het frame zelf zitten zal u deze met een aangepaste beugel op de bevestigingspunten van de originele stoel moeten monteren.
 

 

Pedicure

 De beste pedicure in Deventer en omstreken. Laat uw voeten behandelen bij pedicure Voetzorg Deventer.